Friday, September 7, 2012

Ettevalmistused sügiseseks sünnipäevaks. sefiiri tegemine

http://katapulteerun.blogspot.com/2010/10/sefiir.html
Vaja läheb:
  • 2 dl väga peent suhkrut (kasutasin tuhksuhkrut, et ikka kindel värk oleks)
  • 4 munavalget
Tegutse nii:
1.
Vahusta munavalged suhkruga pehmeks vahuks.
2.
Aseta anum suuremasse nõusse, kus on vaikselt keev vesi.
3.
Mikserda segu 10-15 minutit, kuni vaht on väga tihe ja kohev ning mikserilabade väljatõstmisel jäävad besee pinnale püsima teravad tipud. Minul kulus selleks isegi veidi vähem kui 10 minutit.
4.
Tõsta kauss keevast veest välja ja vahusta edasi, kuni vaht on toatemperatuurile jahtunud.


5. Täida sefiiriga korvikesi, kaunista kooki või kühvelda kreemi lihtsalt magusaisu kustutamiseks suhu!

Sefiir püsib õhukindlalt suletud anumaga külmkappi asetatult kasutuskõlblikuna mitu päeva!

Kõik aedviljad triipudena vaagnale: lehtpeet,aedoad, suvikõrvits, kartul. porgand,tomat, paprika, punapeet, kaal , naeris jne. kastmega ristipidi üle triibutada
Kaste:majonees
12 suurt küüslauguküünt
2 toasooja munakollast
2,5-3 dl õli
1 tl täisterasinepit
poole sidruni mahl
musta pipart
Piparmündimaitselise kreemiga koogid

 Biskviit:
  • 4 muna
  • 4sl jahu
  • 2sl tärklist
  • 3sl kakaod
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1,5dl suhkrut
Kreem:
  • 2dl vahukoort
  • 200g kohupiima
  • u.300g maasikaid
  • maasika toormoosi
  • u. 3sl Marianne Crushi
  • soovi korral suhkrut
  • Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, tärklis ja kakao. Sega ettevaatlikult ühtlaseks, vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u.10.min. Võta biskviit ahjust ja jahuta täielikult.
    Kreemiks vahusta vahukoor, sega juurde kohupiim ja Marianne Crush, soovi korral lisa maitse järgi suhkrut. Lõika klaasiga biskviidist ümmargused kettad, aseta serveerimisalusel. Määri biskviidile õhukene kiht maasikatoormoosi, kata kohupiima-vahukoore kreemiga, aseta peale maasikaviilud. Kata maasikad teise biskviit-kettaga, kata maasikatoormoosi ja kreemiga, kaunista maasikatega.
    Võid kooke kohe serveerida, kuid maitse muutub veelgi paremaks kui koogid saavad vähemalt mõned tunnid külmikus maitsestuda.

    Sellest kogusest tuleb u.10 koogikest.
     http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=17
    Brita tort masikatega
     http://www.nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/3058?Page=7


     

No comments:

Post a Comment